Monday, August 4, 2014

ftr fizyoterapist

Fizyoterapist maaşları hakkında bilmek istediklerinizi yazı içeriğimizdeki linklerden bakabilirsiniz.Fizik tedavi ön lisans, 2 yıllık fizyoterapist maaşları ve fizyoterapist hakkında bilmek istedikleriniz nelerdir?

Ftr maaşları ise yaptıkları işin zorluğuna bakacak olursak oldukça iyidir. Sırf bu yüzden bile Fizyoterapist olmak isteyenlerin sayısı her geçen gün artmaktadır. Üstelik Fizyoterapist okuyan son sınıf öğrencileri kamuya ait kurum ve kuruluşlarda özel hastalara evlerinde bakabiliyorlar. 657 sayılı kanun hükmünce maaş alan Fizyoterapistler aşağı yukarı 2 Bin ile 4 Bin TL arası maaş alıyorlar. Yani şöyle ki; fizyoterapist maaşları asgari ücretin 4 ile 5 katı kadardır. Eğer Fizyoterapist olmak istiyorsanız Fen bilimleri, Biyoloji ve Fizik alanlarında oldukça başarılı olmanız gerekiyor. Ayrıca, başkalarını anlayabilme, insanlara yardımcı olma,yenilikçi,yaratıcı,sabırlı ve dikkatli olmak da Fizyoterapist olmanın en önemli özelliklerindendir. Bu özelliklere sahip herkes Fizyoterapist olabilir.

Fizyoterapi ve rehabilitasyon programini uygularken nöroterapatik yaklasimlar, egzersiz, manuel tedavi yöntemleri, fiziksel, elektroterapi ve mekanik ajanlar, fonksiyonel aktivite egitimi ve özel rehabilitasyon yaklasimlari gibi yöntemlerden yararlanir.

Ayrıca eğitiminin normal şartlarda son sınıfında olan öğrenciler özel hastaları evlerinde bakmak suretiyle tedavi edebilirler.

Eğitim süresini tamamlayıp mezun olan, kamuya ait kurum ve kuruluşlarda görev alan fizyoterapistler; 657 sayılı Devlet Memurları kanunu’na göre aylık ücret almaktadırlar.

Özel bir iş yerinde yeni mezun olarak işe başlayan fizyoterapist; en az asgari ücretle işe başlar.Daha sonra verdiği hizmete göre fizyoterapist maaşları asgari ücretin 4 ile 5 katı üzerine yükselmektedir.

No comments:

Post a Comment